Italienska polpette
Italienska polpette/frikadeller
Detta behöver du:
400 g blandfärs
1 gullök
3 st vitlöksklyftor
1 krm riven muskot
1/2 näve färsk basilika
(Om man inte kör paleo kan man även tillsätta 1 dl riven parmesanost)
1/2 msk olivolja
1 ägg
Salt & peppar
Gör såhär:
Mixa den gula löken tillsammans med vitlöken så det blir en pasta. Blanda sedan detta tillsammans med färsen. Hacka basilikan och riv i muskoten i blandningen. I med resterande ingredienserna. Smaka av om det behövs mer salt eller peppar. Sen bara att rulla till små bollar.
Tillagning:
Man kan vänlja att steka dem i olivolja/kokosolja, eller bara köra dem i ugnen i ca 12 min på 200 grader eller koka dem i buljong eller tomatsås! Godast tycker jag är att koka dem för då behåller dem formen samt dem blir extra saftiga!
Smaklig måltid