0 Läs mer >>
Italienska polpette/frikadeller 
Detta behöver du:
400 g blandfärs 
1 gullök 
3 st vitlöksklyftor 
1 krm riven muskot 
1/2 näve färsk basilika 
(Om man inte kör paleo kan man även tillsätta 1 dl riven parmesanost) 
1/2 msk olivolja 
1 ägg 
Salt & peppar

Gör såhär
Mixa den gula löken tillsammans med vitlöken så det blir en pasta. Blanda sedan detta tillsammans med färsen. Hacka basilikan och riv i muskoten i blandningen. I med resterande ingredienserna. Smaka av om det behövs mer salt eller peppar. Sen bara att rulla till små bollar. 

Tillagning:
Man kan vänlja att steka dem i olivolja/kokosolja, eller bara köra dem i ugnen i ca 12 min på 200 grader eller koka dem i buljong eller tomatsås! Godast tycker jag är att koka dem för då behåller dem formen samt dem blir extra saftiga! 




Smaklig måltid 

Italienska polpette

0 Läs mer >>
Hejsan allihop, 
Jag vet att det var ett tag sen recept kom på bloggen! Men det är så att jag har mycket för tillfälligt i min utbildning. Jag prioriterar min utbildning först och därför kommer det att komma inlägg då och då när tiden finns!
Om ni vill se vad jag lagar om dagarna så följ mig på Instagram @PaleobyAlessandra istället! 
 
Jag lovar att vara tillbaka så fort det har lugnat sig i skolan! 
 
Hoppas ni har förståelse för detta och ha tålamod! 
 
Ha det bäst, 
Hälsningar Alessandra 
 
 

Ursäkta

0 Läs mer >>
Botten: 
  • 3 dl rostade cashewnötter 
  • 2 msk Agave
  • 1 msk smält kokosolja 
Gör såhär: 
Sätt på ugnen på 225 grader och rosta cashewnötterna samt 30 gram hasselnötter till fyllningen några minuter (håll koll så de inte bräns). Mixa därefter cashewnötterna och tillsätt agave och kokosolja så att det blir en nötdeg. Tryck ut detta i en form och ställ det i kylen, tills dess att fyllningen är klar. 
 
Fyllning: 
  • 12 st dadlar + 4 msk dadelvatten 
  • 30 gram rostade hasselnötter  
  • 1 msk agave 
  • 1 msk kokosolja 
  • 1 tsk kanel 
 
Gör såhär: 
Lägg dadlarna i kokande vatten/ varmt vatten och låt dem ligga där i några minuter. Mixa därefter dadlarna med 4 msk av dadelvattnet och tillsätt hasselnötterna och mixa. Tillsätt därefter resten av ingredienserna och mixa. Tryck ut det över pecanbotten och finhacka några hasselnötter och förvara kallt. 
 
 


Kanel Cashew raw bars

0 Läs mer >>
Hasselbackssötpotatis  
Gör såhär: 
Sätt på ugnen på 225 grader. 
Skär tunna skivor i potatisen men inte  helt igenom. Ringla lite olivolja över samt havssalt! Ställ in i ugnen i ca 45 minuter! 



Hasselbackssötpotatis

0 Läs mer >>
Bärkräm 
Ta lite frysta eller färska blandade bär ca. 2,5 dl och mixa detta med 1 banan och 1 tsk kardemumma! 

Toppa med müsli eller granola, båda recept finns här på bloggen! 





Ha en underbar morgon! 

Bärkräm

0 Läs mer >>
Hel kyckling med smak av Italien 
- 1 kyckling (1,5 kg) 
- färska örter (persilja, timjan och rosmarin) 
- 2 Citroner 
- 5 vitlöksklyftor + 8 till 
- 3 dl vin (kan ersättas med 2 dl vatten) 
- 1 ekologisk hönsbuljong tärning 

Fetaost fyllning (kan uteslutas) 
- 75 gram fetaost 
- 1/4 citronsaft och skal från den 
- lite färska örter 

Grönsaker runt omkring
- 4 spanska spetspaprikor
- 8 champinjoner 
- 8 vitlöksklyftor 
- 1 gullök 
- Några kvistar körsbärstomater 

Salt & peppar 
Bomullssnöre 

Gör såhär: 
Sätt på ugnen på 200 grader 
1. Skölj kycklingen med vatten 
2. Torka av den med papper 
3. Salta och peppra inne i kycklingen 
4. Pressa en 1/2 citron i kycklingen 
5. Fyll sedan kycklingen med färska örter, citronklyftor av 1 citron och hela vitlöksklyftor 
6. Bind låren med lite bomullssnöre 
7. Mixa fetaosten, rivet citronskal, citronsaft och färska örter till ostfyllningen (om man inte vill ha fetaost så kan man fylla den med mixade örter tillsammans med citronen och lite salt) 
8. Lossa skinnet på kycklingbröstet och fyll med fetaost blandningen. Va lite försiktig så det inte går i sönder! 
9. Salta och peppra kycklingen runt om, ta andra halvan av citronen och pressa över kycklingen, pressa 1 vitlöksklyfta och gnid in kycklingen med samt rulla den i finhackad färsk timjan! 
10. Sätt i en ugnsform, dela paprikorna i halvor och lägg i formen tillsammans med svampen och vitlöksklyftorna 
11. Hetta upp vinet med 1 buljongtärning, häll sedan detta i ugnsformen (om man inte vill ha vin kan man koka upp buljongtärningen med 2 dl vatten) 


12. In i ugnen i ca 1,5 timme! Ös den då och då med spadet! 
13. När det återstår 30 min så stoppa in kvistarna med körsbärstomaterna och den delade löken 
14. 10 min kvar på tiden så kan man ändra ugnen till grill läge så skinnet på kycklingen får mer färg och krispigt! 
15. Om man vill köra på termometer ska graderna vara mellan 75-82 grader! Kontrollera så att köttet är klart inne vid benet! 
16. Ta ut kycklingen och låt den vila några minuter 
17. Klipp den och servera! 





Smaklig måltid 

Hel kyckling