Icecream Paleo Sandwich Cookie

Detta behöver du till kexet: 
- 3 dl mandelmjöl 
- 7 msk smält kokosolja 
- 2 msk agave 

- om man vill ha chokladsmak på kexet så tillsätt 2 msk ekologisk kakao

Grädd (glass) fyllningen: 
- 1 burk kokosgrädde/ extra creamy kokosmjölk 
- Hallon 
- 1 krm äkta vanlig pulver 

Grädden/glassen kan man göra efter vad man tycker om för smak, tips på andra smaksättningar är med kakao, kaffe, kokos, banan, vanilj, bär eller varför inte citron? 
Det är bara att välja vad man gillar! 

Det som är viktigt när man använder kokosgrädde är att den ska ha stått kallt så att kokosfettet separeras från kokosvattnet! Finns många varianter i affären men det viktigaste är att det är hög halt kokos och inga onödiga tillsatser! 

Gör kexet så här:
1. Vispa ihop mandelmjöl, kokosoljan och agave 
2. Rulla ihop degen till en boll och plasta runt och in i frysen i ca 20 min
3. Under tiden sätt på ugnen på 160 grader 

4. Grädden: ta endast kokosfettet från burken/ tetrapaketet och lägg detta i en bunke och vispa detta med ert val av smaksättning! 
5. Ställ in bunken i frysen så länge 
6. Ta ut degbollen från frysen och tryck ut degen på ett bakplåtspapper ,ta ett glas och forma degen! 
När de är formade, lyft över bakplåtspappert på en plåt och ställ sedan in det i ugnen i ca 10 min. 
Titta då och då så det inte bränns vid! 
7. Ta ut från ugnen och låt dem svalna 
8. Ta två delar, fyll med grädden! Färdigt! Förvaras bäst i frysen!






Hoppas det smakar! 

Kommentarer:

1 Natali:

skriven

Detta receptet ska jag absolut prova när det börjar bli lite varmare. Både med hallon och med mango :)

2 Jessica:

skriven

Låter riktigt gott och det måste testas.
Agave, är det sirap eller något helt annat?

Kommentera här: