Saffran gryta med fisk och lime

Detta behövs: 
- 300 gram lax 
- 300 gram vit fisk 
- räkor & dill att toppa med 
- 1 gullök 
- 3 vitlöksklyftor 
- 1 msk riven ingefära  
- 2 morötter 
- 2 palsternackor 
- 1 liten sötpotatis 
- 1/4 kålrot 
- 1 bukett blomkål 
- 400 ml kokosmjölk 
- 0,5 g saffran 
- rivet limeskal från 1 lime 
- 1/2 limesaft 
- färsk hackad rödchili 
- salt & peppar 
 
Gör såhär: 
Börja med att förberedda allt som behövs för grytan. 
1. Hacka och dela alla grönsakerna. 2. Dela fisken i kuber 
Därefter:
3. Fräs löken med den hackade vitlöken i kokosolja. 
4. Tillsätt därefter resterande grönsaker utan broccolin. Fräs en stund
5. Tillsätt därefter kokosmjölken och låt det koka upp. 
6. Tillsätt ingefäran, saffran, limeskal+limesaft, ev.chili och låt det koka upp ca. 20 min på svag värme. 7. Smaka av med salt och peppar och ev. mer limesaft. 
8. Tillsätt därefter broccolin
9. Och därefter är det fisken som ska i, en viktigt sak när man tillagar fisk är att den inte får kokas för länge då den blir lätt torr! Lägg ner fisken i grytan låt det puttra på väldigt svag värme i ca 5 min! 
10. Toppa med lite räkor och dill samt en limeskiva. 
 


Kommentarer:

1 Anna :

skriven

Wiiiihoooo

Kommentera här: