Skånsk kalops

Älskar svensk husmanskost! 

Detta behöver du:

-   1,2 kg högrev/fransyska

-       4 gula lökar

-       3 lagerblad

-       6 morötter

-       Kryddpepparkorn

-       6 dl vatten

-       Salt och peppar

 

Gör så här:

1.     Skär köttet i tärningar (skär inte bort fettet!)

2.     Skala och skär löken i klyftor

3.     Bryn köttet med peppar och salt

4.     Vispa ut skyn från köttet med lite vatten

5.     Lägg ner köttet i en gryta eller tryckkokskastrull med löken, skyn och morötterna

6.     Lägg sedan i lagerbladen och kryddpepparkornen med vattnet

7.     Låt det koka som vanligt eller under tryck

8.     Smaka av med salt och peppar

9.     Om man använder tryckkokare tar det 40 min att göra om man gör i vanlig gryta tar det ca 3 timmar för att köttet ska bli riktigt mört!

10.  När köttet har kokt klart, så kan man om man vill sila bort de sönderkokta morötterna och tillsätta nya morötter

11.  Tycker man att den är för lös i såsen så kan man reda den med paleo redning. Häll på redningen samtidigt som man vispar, låt det koka upp!

12.  Servera med nykokta rödbetor!

 



 

Paleo redning:

-       Kokosmjöl och vatten

-       Blanda ihop lagom mängd och sen tillsätt det i såsen eller grytorna

 

 

 

Kommentera här: